Team

Peter Thissen

In Kunst-Totaal komen voor mij 3 passies samen, passie voor kunst & creativiteit, passie voor mens & ontwikkeling en passie voor organisatie & samenwerking. In vrijwel al mijn interesses en activiteiten zijn een of meer van deze onderwerpen voortdurend aanwezig.

Mijn ontwikkeling als musicus begon ooit met fascinatie voor geluid, liedjes, songs, muziekstukken en is nooit meer weggegaan. In muziek is het telkens weer een bijzondere ervaring om vanaf het eerste contact met een akkoordenschema, improvisatie, idee of samenspel iets nieuws te ontdekken.
In het samenwerken met mensen is dit niet anders, het is prachtig om een mens vanaf het prille begin tot een verder gevorderd stadium in plezier en spel te zien groeien en om samen met elkaar ideeën uit te wisselen. Het is een eer om als coach deelgenoot van dit proces te mogen zijn. In het opbouwen van een organisatie haal ik veel voldoening uit het samenbrengen van een nieuwe generatie kunstprofessionals met zowel cursisten als collega’s binnen- en buiten het vakgebied.

Als kind van zes startte ik met pianolessen en ontdekte enige jaren later de gitaar. De nieuwsgierigheid voor een gitaar en snaren kan ik mij nog goed herinneren. Na mijn vakstudie gitaar aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (Fontys Hogeschool) gaf ik met veel plezier onder de naam Duolisme Gitaarduo samen met vakcollega Frank Lamm (Loon op Zand) concerten, workshops en masterclasses. Prachtige jaren waren het met vele mooie muzikale momenten en vriendschap, zowel in concertvorm als in het maken van 4 cd's.

Eind 2006 werd ik stevig uitgedaagd door een spierdystrofie in mijn linkerhand, die voor een halt zorgde in het gitaarspelen en uiteindelijk zou leiden tot een afsluiting van mijn loopbaan als uitvoerend musicus gitaar. Ook Duolisme Gitaarduo zou niet meer zijn; eind 2010 gaven we ons laatste concert. In de zoektocht naar wat er medisch speelde (her)ontdekte ik de piano. Wat als jong kind mijn begininstrument was, zou nu mijn hernieuwde passie gaan worden. Interessant genoeg zorgde dit voor een gevoel van thuiskomen. Tot dat moment was ik hoofzakelijk actief in klassieke muziekstijlen. Het ontdekken van voor mij nieuwe stijlen als jazz- en popmuziek wekte mijn belangstelling en voelde als een verrijking van mijn leven. Om deze belangstelling handen en voeten te geven, volgde ik de opleiding Piano Pop & Jazz aan het conservatorium van Maastricht en was ik een aantal jaren actief in de Horster pop-rock coverformatie Jeopardy. Ook begeleidde ik de uit Drunen afkomstige zangeres Ieke Booij (finaliste Voice Kids).
Een nieuwe wereld ging voor mij open!

Sinds 2008 ben ik met veel plezier als coach gitaar en lid van de medezeggenschapsraad werkzaam bij Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE) en werk ik in duo-vorm graag samen met de uit Kronenberg afkomstige zangeres/instrumentalist Mirriam Roodbeen.

De periode 2016-2018 was de start van een voor mij nieuw hoofdstuk, een studie Management & Leiderschap aan Tias, School for Business and Society in Tilburg/Utrecht. Deze studie gaf mij nieuwe inzichten en kennis ter ondersteuning van mijn ideeën op het gebied van organisatieontwikkeling en teamvorming. Een dankbare en leerzame tijd!

De gitaar heeft ook weer een vaste plek in mijn leven. Weliswaar niet meer op uitvoerend niveau, maar zeker wel in de leskamer en in het begeleiden van de cursisten. Want hoe mooi de piano ook is, welke prachtige klanken je er ook uit kunt toveren, al die stijlen en mogelijkheden... uiteindelijk is die warme, intieme toon van de gitaar toch wel zeer bijzonder en uniek!

Bram Verwijst

Mijn naam is Bram Verwijst en ik kom uit Venlo, studerende aan de opleiding docent muziek in Maastricht. Al sinds mijn tiende speel ik gitaar, akoestisch begonnen en later verder ontwikkeld in elektrisch. Verder houd ik me ook bezig met piano, basgitaar en het opnemen en produceren van muziek.

Mijn muzikale interesses liggen eigenlijk overal wel, van jazz tot metal en van punk tot klassiek. Ik heb dan ook in veel verschillende bands gespeeld die allemaal wat anders deden. Mijn bijdrage aan kunst totaal wordt het geven van gitaarles op elektrische (en misschien akoestische) gitaar!

Samen met andere muziek maken vind ik het leukste wat er is, en ik wil dat graag met zoveel mogelijk mensen delen!

Bas Vloet

Mijn naam is Bas Vloet en ik kom uit Horst. Op dit moment studeer ik Duitse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, ik volg dus geen opleiding in de muzikale wereld. Toch denk ik dat het lesgeven bij Kunst-Totaal past in mijn loopbaan aangezien ik in de toekomst waarschijnlijk Duits ga doceren en dus ook met kinderen/Jongeren wil gaan werken. Daarnaast speelt muziek en dan vooral slagwerk natuurlijk een grote rol in mijn leven waardoor ik de passie voor deze hobby wil en kan overdragen tijdens het lesgeven bij Kunst-Totaal.

Toen ik 9 jaar oud was ben ik begonnen met slagwerklessen bij de Koninklijke Harmonie van Horst. Mijn vader speelt daar zelf ook slagwerk en is ook de dirigent van de Slagwerkgroep van deze vereniging dus je kunt wel zeggen dat de passie voor slagwerk mij met de paplepel is ingegoten. Ik heb 10 jaar lang les gehad bij slagwerkdocent Tim Aerdts, waarbij ik begonnen ben met de kleine trom. Later kwamen erbij het drumstel en melodisch slagwerk, onder andere de xylofoon. Deze periode werd in 2019 afgesloten met het behalen van mijn D-Diploma slagwerk bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen waar ik het predikaat Cum Laude behaalde. Ook heb ik in deze 10 jaar verschillende keren meegedaan aan solistenwedstrijden voor slagwerk en daarbij ben ik 4 keer Limburgs kampioen geworden en in 2017 werd ik op marimba in de 1e divisie Nederlands kampioen.

Naast de individuele lessen speel ik sinds 2011 bij de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst. Sinds 2012 ben ik als slagwerker ook actief bij het Jeugdorkest van deze vereniging en sinds 2014 ook bij het Harmonieorkest. Naast het spelen van slagwerk op 'klassiek' gebied speel ik sinds een aantal jaren ook drums in meer populairdere genres. Op dit moment speel ik vast in een Johnny Cash Tribute Band en twee coverbands waarvan een gericht is op het Pop/Rock genre en met de andere proberen we in een akoestische stijl nieuwe nummers te maken. Dat ik sinds 2020 mijn veelzijdige kennis van muziek en het spelen van slagwerk en dan vooral de drums mag overdragen aan andere mensen vind ik dan ook erg tof!

Ik hoop jullie snel te zien bij Kunst-Totaal!

Sylke Deters

Momenteel studeer ik Muziektheater aan het Conservatorium in Rotterdam. Later hoop ik zowel uitvoerend, als makend, als docerend aan de slag te kunnen in het musical/muziektheater werkveld.
Al zolang ik mij kan herinneren spelen muziek en dans een grote rol in mijn leven. Vanaf mijn 10e heb ik jarenlang trompet gespeeld, en ik ben begonnen in dans met hiphop. Later is daar zingen bijgekomen, en ben ik me ook gaan verdiepen in de dansstijlen ballet, jazz en modern. Mijn interesse voor het makerschap kwam goed van pas toen ik op de middelbare school samen met Kunst-Totaal collega’s Tim en Imke de kans kreeg om een eigen musical te maken en produceren. Vanaf dat moment wist ik zeker dat ik met theater en muziek verder wilde, en dat ik het vooral ook heel erg leuk vind om te delen met andere.

Binnen Kunst-Totaal ben ik verantwoordelijk voor de musicallessen, waarin zang, dans en spel samen gaan komen. Ik kijk er onwijs naar uit om samen met jou dit avontuur aan te gaan!

Graag tot snel bij Kunst-Totaal!

Proefles?

Imke Driessen

Momenteel volg ik de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium in Maastricht.

Spannend natuurlijk, maar ontzettend leuk! Van kleins af aan ben ik al veel met muziek bezig en op 9-jarige leeftijd ben ik begonnen met klarinet spelen en zingen. Gaandeweg kwamen daar piano, gitaar, drums en ukelele bij.

De muziekwereld is mijn grote passie en al wat ik tot nu toe heb geleerd deel ik graag met jou.

Mijn bijdrage in Kunst-Totaal is het geven van lessen piano, gitaar, ukelele, maar ook zangles (met gitaar begeleiding) heeft mijn interesse.

Ik denk dat iedereen muziek in zich heeft zitten; iedereen kan muziek leren. Het allerleukste vind ik dan ook om samen met anderen het vak muziek te ontdekken, muziek kent namelijk geen grenzen. Het belangrijkste is dat iedereen zijn eigen draai en flow kan vinden in muziek, op ieders eigen manier en niveau.

Graag tot snel bij Kunst-Totaal!

Freek van den Bergh

In tegenstelling tot mijn collega’s bij Kunst-Totaal ga ik geen muzikale carrière achterna. Ik studeer namelijk Artificial Intelligence (A.I.) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Desondanks spelen muziek en gitaar een belangrijke rol in mijn leven. Het geven van (elektrische) gitaarlessen bij Kunst-Totaal hoort daar ook bij.

Na verschillende jaren pianoles te hebben gehad, ontdekte ik al gaandeweg de liefde voor de gitaar en ‘ruilde’ ik de piano in voor de gitaar. Mede door het volgen van lessen is mijn passie voor gitaar spelen alleen nog maar gegroeid en tot de dag van vandaag speel en leer ik nog steeds met veel plezier.

Mijn interesse ligt bij de rock en metal genres, vandaar dat de elektrische gitaar mijn voorkeur heeft, maar ik verbreed graag mijn horizon met andere genres. Verder geloof ik dat mijn technische studie mij een praktische kijk heeft gegeven op het leren beheersen van de gitaar. Naast het lesgeven bij Kunst-Totaal heb ik ook deze website gebouwd!

Lijkt het jou vet om op de elektrische gitaar te kunnen ‘scheuren’? Neem dan les met mij en dan gaan we samen deze uitdaging aan!

We zien elkaar bij Kunst-Totaal!

Tim Stoter

Momenteel volg ik de opleiding Docent Muziek aan het Conservatorium van Maastricht en wil graag mensen helpen bij en met het ontwikkelen van zo veel mogelijk (verschillende) talenten binnen dit vakgebied.

Als klein jongetje begon ik ooit met toneelspelen bij de Setokids in Sevenum. Toen ik 9 jaar oud was, ben ik genomineerd voor ‘het Muulke’, een toneelprijs van de Limburgse Federatie voor Amateurtoneel. Als 11-jarige jongen, kwam ik toevallig uit bij een musicalauditie van The Sound of Music, waar ik de rol van een van de kinderen Von Trapp kreeg. Vanaf dat moment wist ik dat ik ook zingen heel erg leuk vind en ben ik verder gegaan met muziek en theater. Er volgden verschillende voorstellingen, waaronder de Hôrster Revue in 2018. Momenteel ben ik aan het repeteren voor de Venlose Revue van 2020. Het hoogtepunt tot nu toe is Bennie de Musical, een avontuur waar ik januari 2017 aan begon met twee collegae Imke Driessen en Sylke Deters. We kwamen door een schoolproject op het ‘gekke’ idee om een musical te gaan maken. Dit werd Bennie, onze eigen bewerking van de musical Annie. Deze voorstelling hebben wij in anderhalf jaar volledig geproduceerd en geregisseerd en wij gaven hierbij dus coaching aan een 23-koppige cast met kinderen tussen de 9 en 18 jaar. Dit bestond uit zang-, toneel- en danslessen.

Naast theater vind ik muziek ook erg leuk en interessant. Sinds mijn negende speel ik trombone en sinds mijn elfde zing ik. Ongeveer 2 jaar geleden begon ik met piano spelen. Ik begon daarmee vooral om mezelf en andere zangers en zangeressen te begeleiden op piano, maar gaandeweg kwam ik erachter dat ik het ook superleuk vind om dit af te wisselen met bijvoorbeeld genoteerde muziekstukken.

Bij Kunst-Totaal ben ik vooral actief als zangcoach (individueel of meerstemmig in duo, trio of grotere groep, voor alle leeftijden), maar ook als pianocoach en begeleiding in muziektheorie. Ook dit is mogelijk voor alle leeftijden, individueel en/of in groepsverband en de inhoud wordt natuurlijk aangepast op wat jij graag zou willen weten! Mocht je geïnteresseerd zijn in een van deze lessen, laat het dan vooral weten.

Graag tot snel bij Kunst-Totaal!

Bas Vloet

Mijn naam is Bas Vloet en ik kom uit Horst. Op dit moment studeer ik Duitse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, ik volg dus geen opleiding in de muzikale wereld. Toch denk ik dat het lesgeven bij Kunst-Totaal past in mijn loopbaan aangezien ik in de toekomst waarschijnlijk Duits ga doceren en dus ook met kinderen/Jongeren wil gaan werken. Daarnaast speelt muziek en dan vooral slagwerk natuurlijk een grote rol in mijn leven waardoor ik de passie voor deze hobby wil en kan overdragen tijdens het lesgeven bij Kunst-Totaal.

Toen ik 9 jaar oud was ben ik begonnen met slagwerklessen bij de Koninklijke Harmonie van Horst. Mijn vader speelt daar zelf ook slagwerk en is ook de dirigent van de Slagwerkgroep van deze vereniging dus je kunt wel zeggen dat de passie voor slagwerk mij met de paplepel is ingegoten. Ik heb 10 jaar lang les gehad bij slagwerkdocent Tim Aerdts, waarbij ik begonnen ben met de kleine trom. Later kwamen erbij het drumstel en melodisch slagwerk, onder andere de xylofoon. Deze periode werd in 2019 afgesloten met het behalen van mijn D-Diploma slagwerk bij de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen waar ik het predikaat Cum Laude behaalde. Ook heb ik in deze 10 jaar verschillende keren meegedaan aan solistenwedstrijden voor slagwerk en daarbij ben ik 4 keer Limburgs kampioen geworden en in 2017 werd ik op marimba in de 1e divisie Nederlands kampioen.

Naast de individuele lessen speel ik sinds 2011 bij de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie van Horst. Sinds 2012 ben ik als slagwerker ook actief bij het Jeugdorkest van deze vereniging en sinds 2014 ook bij het Harmonieorkest. Naast het spelen van slagwerk op 'klassiek' gebied speel ik sinds een aantal jaren ook drums in meer populairdere genres. Op dit moment speel ik vast in een Johnny Cash Tribute Band en twee coverbands waarvan een gericht is op het Pop/Rock genre en met de andere proberen we in een akoestische stijl nieuwe nummers te maken. Dat ik sinds 2020 mijn veelzijdige kennis van muziek en het spelen van slagwerk en dan vooral de drums mag overdragen aan andere mensen vind ik dan ook erg tof!

Ik hoop jullie snel te zien bij Kunst-Totaal!

Peter Thissen

In Kunst-Totaal komen voor mij 3 passies samen, passie voor kunst & creativiteit, passie voor mens & ontwikkeling en passie voor organisatie & samenwerking. In vrijwel al mijn interesses en activiteiten zijn een of meer van deze onderwerpen voortdurend aanwezig.

Mijn ontwikkeling als musicus begon ooit met fascinatie voor geluid, liedjes, songs, muziekstukken en is nooit meer weggegaan. In muziek is het telkens weer een bijzondere ervaring om vanaf het eerste contact met een akkoordenschema, improvisatie, idee of samenspel iets nieuws te ontdekken.
In het samenwerken met mensen is dit niet anders, het is prachtig om een mens vanaf het prille begin tot een verder gevorderd stadium in plezier en spel te zien groeien en om samen met elkaar ideeën uit te wisselen. Het is een eer om als coach deelgenoot van dit proces te mogen zijn. In het opbouwen van een organisatie haal ik veel voldoening uit het samenbrengen van een nieuwe generatie kunstprofessionals met zowel cursisten als collega’s binnen- en buiten het vakgebied.

Als kind van zes startte ik met pianolessen en ontdekte enige jaren later de gitaar. De nieuwsgierigheid voor een gitaar en snaren kan ik mij nog goed herinneren. Na mijn vakstudie gitaar aan het Brabants Conservatorium te Tilburg (Fontys Hogeschool) gaf ik met veel plezier onder de naam Duolisme Gitaarduo samen met vakcollega Frank Lamm (Loon op Zand) concerten, workshops en masterclasses. Prachtige jaren waren het met vele mooie muzikale momenten en vriendschap, zowel in concertvorm als in het maken van 4 cd's.

Eind 2006 werd ik stevig uitgedaagd door een spierdystrofie in mijn linkerhand, die voor een halt zorgde in het gitaarspelen en uiteindelijk zou leiden tot een afsluiting van mijn loopbaan als uitvoerend musicus gitaar. Ook Duolisme Gitaarduo zou niet meer zijn; eind 2010 gaven we ons laatste concert. In de zoektocht naar wat er medisch speelde (her)ontdekte ik de piano. Wat als jong kind mijn begininstrument was, zou nu mijn hernieuwde passie gaan worden. Interessant genoeg zorgde dit voor een gevoel van thuiskomen. Tot dat moment was ik hoofzakelijk actief in klassieke muziekstijlen. Het ontdekken van voor mij nieuwe stijlen als jazz- en popmuziek wekte mijn belangstelling en voelde als een verrijking van mijn leven. Om deze belangstelling handen en voeten te geven, volgde ik de opleiding Piano Pop & Jazz aan het conservatorium van Maastricht en was ik een aantal jaren actief in de Horster pop-rock coverformatie Jeopardy. Ook begeleidde ik de uit Drunen afkomstige zangeres Ieke Booij (finaliste Voice Kids).
Een nieuwe wereld ging voor mij open!

Sinds 2008 ben ik met veel plezier als coach gitaar en lid van de medezeggenschapsraad werkzaam bij Centrum voor de Kunsten in Eindhoven (CKE) en werk ik in duo-vorm graag samen met de uit Kronenberg afkomstige zangeres/instrumentalist Mirriam Roodbeen.

De periode 2016-2018 was de start van een voor mij nieuw hoofdstuk, een studie Management & Leiderschap aan Tias, School for Business and Society in Tilburg/Utrecht. Deze studie gaf mij nieuwe inzichten en kennis ter ondersteuning van mijn ideeën op het gebied van organisatieontwikkeling en teamvorming. Een dankbare en leerzame tijd!

De gitaar heeft ook weer een vaste plek in mijn leven. Weliswaar niet meer op uitvoerend niveau, maar zeker wel in de leskamer en in het begeleiden van de cursisten. Want hoe mooi de piano ook is, welke prachtige klanken je er ook uit kunt toveren, al die stijlen en mogelijkheden... uiteindelijk is die warme, intieme toon van de gitaar toch wel zeer bijzonder en uniek!

Kunst-totaal

Contact

Peter Thissen (R.E.V.)

Mgr. Verstraelenstraat 8
5975 XM Sevenum

T: 06-51360211

info@kunst-totaal.nl
www.kunst-totaal.nl

TOP